Eli tässä nyt kaksi kakkuohjetta. Appelsiinirahka kakku on TODELLA ihanan makeaa ja täyteläistä. Lohivoileipäkakku on mukava suolaisempi herkku esim. bileisiin Molempia olen siis koikeillut. Nämä kakut ovat ehkä vaikeusasteeltaan 2, jos otetaan 1-3 ja 3 on vaikea. Hyviä leipomis hetkiä<3

Appelsiinirahka kakku

Ainekset:

  • pohja:
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kakun kostutukseen:
  • ½ dl appelsiinimehua
  • täyte pinnalle:
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiini
  • 1½ dl kermaa
  • koristelu:
  • valkosuklaa rouhetta
  • suklaa rusinoita tai
  • pieniä suklaarakeita

Lohivoileipäkakku

Valmistus:

  1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka tai vuoraa pohja leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita jauhot keskenään.
  4. Siivilöi jauhoseos munaseokseen, sekoita tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
  5. Paista kakku n.180 asteessa n.20-25 min.
  6. Anna jäähtyä ja kostuta jäähtynyt kakkupohja appelsiinimehulla.
  7. Pese appelsiini hyvin.
  8. Raasta kuori ja pilko appelsiiniliha pieniksi paloiksi.
  9. Terävällä veitsellä saat appelsiinilihan irti niin että ei valkoista kuoriosaa tule mukaan.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  11. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi.
  12. Laita seos tasaisesti kakun pinnalle.
  13. Koristele kakku haluamallasi koristeilla.
  14. Sopii kahvin kanssa tai jälkiruoaksi.

Ainekset:

  • 200 g tummaa leipää
  • 75 g voita
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 200 g tuorejuustoa maustamatonta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl kermaa
  • tilli
  • ruohosipulia
  • 1 punasipuli
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • 200-250g kylmäsavustettua lohta
  • koristeluun :
  • tilliä
  • tomaatteja
  • (lohiviipaleita)

Valmistus:

  1. Pilko leipä hienoksi, vaikka raastamalla. Parhaiten se onnistuu tehosekoittimessa.
  2. Sulata voi ja lisää leipäseokseen hyvin sekoittaen.
  3. Leikkaa pyöreän irtoreunaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
  4. Kaada leipäseos vuokaan ja painele tasaiseksi kädellä tai paistinlastaa käyttäen.
  5. Laita kylmään odottamaan.
  6. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
  7. Liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä.
  8. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
  9. Silppua punasipuli hyvin pieneksi.
  10. Pilko ruohosipuli ja tilli.
  11. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja vatkattu kerma.
  12. Lisää kaikki aineet tuorejuustoseoksen joukkoon myös liivateseos ja mausteet.
  13. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos leipäpohjan päälle.
  14. Laita kylmään vähintään 5 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  15. Irrota rengas varovasti tortun ympäriltä ja vedä torttu papereineen tarjoiluvadille.
  16. Koristele haluamallasi tavalla.